CHP Niğde Milletvekili Gürer, tekstil sektöründeki krize işaret etti!

Tekstil Sektöründeki Sorunlar Giderek Derinleşiyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tekstil sektöründe son yıllarda artan sorunları ve bu sorunların ekonomiyi nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Gürer, sektörün istihdam ve üretim kapasitesine dikkat çekerek, “Tekstil ve hazır giyim sektörü, 950 bin kişiye istihdam sağlıyor, 50 milyar dolar üretim yapıyor ve 40 milyar doların üzerinde yatırıma sahip. Bu kadar büyük bir sektörde yaşanan sorunlar sadece sektörü değil, tüm ekonomiyi olumsuz etkileyebilir” dedi.

3,3 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT KAYBI

Gürer, tekstil sektöründeki sorunların iç piyasada olduğu kadar ihracatı da olumsuz etkilediğini belirtti. 2022-2024 yılları arasında 145 bin işçinin işinden olduğunu ve 3,3 milyar dolarlık ihracat kaybı yaşandığını ifade etti.

Özellikle AB ve ABD pazarlarındaki artan taleplere karşın Türk tekstilinin pazar payının azaldığına dikkat çeken Gürer, sektördeki daralmanın önlenmesi ve işsizliğin artmaması için hükümetin çözüm üretmesi gerektiğini vurguladı.

“2025 YILI İÇİN ÖNGÖRÜLEN KAYIP 1 MİLYAR DOLARI BULACAK”

Gürer, sektörde faaliyet gösteren şirketlerin yüksek faizler nedeniyle zor durumda olduğunu ve 2025 yılında 1 milyar dolarlık bir kayıp yaşanabileceğini belirtti. Bu durumun yaklaşık 30 bin kişinin işsiz kalmasına neden olabileceğine işaret eden Gürer, devletin tekstil sektörüne destek olması gerektiğini dile getirdi.

Net ihracatçı olan tekstil sektörünün sorunlarını aşmak için hükümetin harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Gürer, sektörün yaşadığı zorlukların sadece bir yüzünün görüldüğünü ve çözüm üretmenin önemli olduğunu ifade etti.

Related Posts

Emtia piyasalarında son durum ne?

Emtia piyasalarında son durum ne?

Kredi kartlarında limitlerin tamamı değişiyor

Bankalar, kredi kartları üzerinden yapılacak nakit işlemlere yönelik yürürlükte olan kısıtlamalarda değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Son olarak 10 Temmuz tarihli tebliği ile kredi kartı borçlarına 48 aya kadar taksitlendirme imkanı tanıyan BDDK, yüksek enflasyon nedeniyle yetersiz kalan nakit çekim limit ve vadelerinde de normalleşme adımları atacak.

Karadeniz’in su ürünleri ihracatı arttı

Karadeniz Bölgesi’nden yılın 6 ayında yapılan su ürünleri ihracatı 167 milyon 191 bin 155 dolara ulaştı.

Faiz, altın, döviz, borsa… 13 gün sonra piyasalarda neler yaşanacak?

Merkez Bankası’nın 24 Temmuz’daki faiz kararı, piyasalar için kritik olacak. Ekonomist Remzi Özdemir’e göre olası bir faiz indirimi, dövizden altına, borsadan konuta tüm yatırım araçlarını etkileyecek.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,61 değer kazanarak 10.331,31 puandan tamamladı.